Digitale uitwisselingsbijeenkomst: Vraag het de Expert – Alles over WBTR en jouw organisatie op 24 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Boost je clubkas met zelfgemaakte kraskaarten

Ben je op zoek naar een leuke, interactieve manier om geld in te zamelen voor jouw jeugd- of jongerenorganisatie? Kraskaarten zijn een uitstekende optie! Ze zijn niet alleen leuk en eenvoudig te maken, maar ook een geweldige manier om de loyaliteit van je leden, deelnemers van je activiteiten en de lokale gemeenschap te versterken.

Een kraskaart is een laagdrempelige manier om geld in te zamelen en kan gemakkelijk worden aangepast aan elke organisatie of evenement.

Hoe maak je een Kraskaart?

Het maken van een kraskaart is eenvoudig en kan een leuke activiteit zijn voor je team. Begin met het ontwerpen van een kaart met 20 vakjes, waarbij de bedragen variëren van €1,- tot €2,50. Zorg ervoor dat elk bedrag vijf keer voorkomt op de kaart, zodat een volle kaart €35,- waard is.

Vervolgens bedek je de vakjes met plakband en ga je eroverheen met acrylverf. Dit creëert een kraslaag die de kopers kunnen verwijderen om hun donatiebedrag te onthullen.

Verkoopstrategieën:

Je kunt deze kraskaarten huis-aan-huis verkopen of tijdens grote activiteiten van je organisatie. Moedig vrijwilligers, familieleden en vrienden aan om deel te nemen aan de verkoop. Dit is niet alleen een kans om geld in te zamelen, maar ook om je organisatie in de gemeenschap te promoten.

Thematische Kraskaarten:

Geef je kraskaarten een thema om ze nog aantrekkelijker te maken. Dit kan variëren van seizoensgebonden thema’s zoals Sinterklaas, Pasen of December feestdagen, tot specifieke evenementen zoals een Kindervakantieweek (KVW) of zomerkamp. Thematische kraskaarten trekken meer aandacht en kunnen de verkoop stimuleren.

Zoals je al hebt kunnen lezen, zijn kraskaarten een geweldige manier om op een leuke en interactieve manier geld in te zamelen. Door creatief te zijn met het ontwerp en thema’s, kun je niet alleen fondsen werven, maar ook de naamsbekendheid van je organisatie vergroten en de band met de gemeenschap versterken. Probeer het uit en zie hoe je met deze simpele, maar effectieve methode je clubkas kunt spekken!

Bron foto

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.