Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koppeling aan een goed doel

Wanneer je een fondsenwervende actie organiseert voor je organisatie, kan het koppelen van deze actie aan een goed doel een krachtige strategie zijn. Dit biedt niet alleen de kans om een positieve impact te maken op een maatschappelijk relevant thema, maar verhoogt ook de aantrekkelijkheid en zichtbaarheid van je evenement. Dit kan resulteren in meer deelnemers en dus een hogere opbrengst.

Het kiezen van een passend goed doel dat aansluit bij de waarden en doelstellingen van je organisatie is cruciaal. Door een deel van de opbrengsten te doneren, laat je zien dat je organisatie maatschappelijk betrokken en verantwoordelijk is. Dit kan de betrokkenheid van je gemeenschap verhogen en deelnemers motiveren om zich in te zetten voor zowel jouw organisatie als het goede doel.

Meer dan geld alleen

De samenwerking met een goed doel gaat verder dan alleen financiële steun. Het biedt mogelijkheden voor gezamenlijke promotie en publiciteit. Door de krachten te bundelen, bereik je een breder publiek en genereer je meer aandacht voor zowel het evenement als het goede doel. Media zijn vaak meer geïnteresseerd in evenementen die een maatschappelijke bijdrage leveren, wat kan leiden tot gratis publiciteit.

Bouwen aan relaties

Een succesvolle samenwerking met een goed doel kan leiden tot langdurige relaties en netwerkmogelijkheden. Dit kan waardevol zijn voor je toekomstige projecten en initiatieven. Bovendien kan het de reputatie van je organisatie versterken als een club die verder kijkt dan haar eigen belangen en bijdraagt aan het algemene welzijn.

Transparantie en verantwoording

Het is belangrijk om duidelijk en transparant te zijn over hoeveel procent van de opbrengsten naar het goede doel gaat. Deelnemers en donateurs willen weten hoe hun bijdrage wordt gebruikt. Zorg ervoor dat deze informatie vanaf het begin duidelijk is en dat er na afloop van de actie een verslag komt over de resultaten.

Creatieve ideeën voor samenwerking

Overweeg creatieve manieren om het goede doel te integreren in je actie. Dit kan variëren van thematische evenementen tot uitdagingen of wedstrijden waarbij deelnemers zich laten sponsoren. Hoe origineler en boeiender de actie, hoe meer aandacht en deelname je kunt verwachten.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.