Zorg dat je erbij bent! Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Jeugdwerk Limburg op 3 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Start NL Doet

15 maart - 16 maart

Waarom organiseer Het Oranje Fonds NLdoet?

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Elk jaar organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is.

Waarom meedoen aan NLdoet?

NLdoet is een goed moment om klussen te klaren waaraan je te weinig toekomt. Mensen die jullie accommodatie aanpakken, hulp bij opruimen of schoonmaken, je ziet direct resultaat. Daarnaast zet je je organisatie in het zonnetje en boor je nieuwe netwerken aan.

Van 1 november 2023 tot 31 januari 2024 is het mogelijk een financiële aanvraag bij het Oranje Fonds in te dienen voor een NLdoet 2024 activiteit. Het maximaal aan te vragen bedrag is € 350,-. Voor het budget geldt: op = op!

Wat wordt er vergoed?

 • Ruwe klusmaterialen zoals verf, verfbenodigdheden, hout, gaas en paaltjes voor hekwerken, bomen en struiken, klein ijzerwaar etc; Vermeld bij de aanvraag nauwkeurig de benodigde hoeveelheden en het aantal ruimtes, zo kunnen wij de bijdrage goed bepalen;
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen (veiligheidsbrillen, oorbeschermers, stofkapjes etc.): maximaal €100,-;
 • De aanschaf van alleen deze kant-en-klare goederen die tijdens de activiteit gebruikt of gemonteerd worden: kasten, gordijnen en rails, vloerbedekking, lampen en armaturen en opbergbakken voor opruim/sorteerklussen.
 • De aanschaf of huur van klein niet-elektrisch (tuin)gereedschap, zoals afvalprikkers, harken, bezems, scheppen, snoeischaren, maximaal €100,-;
 • Huur van hulpmiddelen als ladders, hogedrukreinigers, graafmachines;
 • Eten/drinken voor de vrijwilligers: maximaal € 50,-;
 • Kosten voor schoonmaakmiddelen, maximaal € 50,-;
 • Kosten voor een high tea of gezellige maaltijd voor sociaal geïsoleerde mensen in jullie buurt of dorp. Bij deze activiteiten mag je maximaal € 300,- besteden aan eten en drinken (inclusief catering voor de vrijwilligers).
 • Huur van een locatie, maximaal €100,-.

Let op: Het maximaal aan te vragen bedrag is € 350,00 en voor dit budget geldt: op = op! Dus zorg dat je snel een aanvraag doet!

Hoe klus aanmelden?

Meld je klus aan via: https://www.nldoet.nl/meld-je-activiteit-aan. Het onderstaande heb je nodig om je klus aan te melden:

 • Een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus;
 • De contactpersoon voor deze klus;
 • Het gewenste resultaat. Waarom deze klus en wie maak je blij;
 • Het aantal vrijwilligers dat je zoekt.

De klus verschijnt vervolgens op deze website. Zo ben je zichtbaar en kunnen belangstellende vrijwilligers zich via de website aanmelden voor je klus. Laat iedereen in je omgeving ook weten dat jouw organisatie meedoet en dat jullie vrijwilligers zoeken.

Voorwaarden

Aanvragers moeten aan alle onderstaande voorwaarden voldoen:

 1. De organisatie is een officiële stichting of vereniging, staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een eigen zakelijke bankrekening. Zorginstellingen met een andere rechtsvorm kunnen ook een aanvraag indienen. Verenigingen van Eigenaren zijn uitgesloten van deelname;
 2. De activiteit past bij het karakter van NLdoet: de organisatie zoekt tijdens 15 en/of 16 maart 2024 NIEUWE  vrijwilligers (die niet al verbonden zijn aan de organisatie) die iets concreets doen ten behoeve van jullie organisatie en/of doelgroep
 3. Per adres/locatie kan één financiële bijdrage worden aangevraagd. Een uitzondering geldt voor locaties waar meerdere organisaties in gevestigd zijn, zoals sportcomplexen of multifunctionele accommodaties. Als jullie organisatie meerdere locaties heeft, kun je per locatie een bijdrage aanvragen, voor maximaal 20 locaties;
 4. De organisatie heeft in de statuten geen wervende doelstelling t.a.v. een levensovertuiging;
 5. De kosten moeten in verhouding staan tot de activiteit en de benodigde vrijwilligers.
 6. De aanvraag voor een bijdrage wordt ingediend door de sociaalmaatschappelijke organisatie waar de activiteit plaatsvindt, niet door de organisatie die eventueel de vrijwilligers levert.
 7. Jullie organisatie heeft geen openstaande posten van voorgaande aanvragen.
 8. NLdoet activiteiten vinden plaats bij (sociaal-)maatschappelijke organisaties, niet bij particulieren. Uitzondering hierop zijn NLdoet activiteiten georganiseerd door maatschappelijk intermediairs in vrijwilligerswerk.

 

Mocht je nog vragen hebben over NLdoet, neem dan contact op met het NLdoet team via e-mail: nldoet@oranjefonds.nl of bel tijdens kantooruren: 0900-4488448 (lokaal tarief), of stuur een tweet op @nldoet.

 

Gegevens

Begin:
15 maart
Einde:
16 maart
Evenement Categorie:
Site:
https://www.nldoet.nl/