Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

7 Slimme Manieren om Je Clubkas te Spekken voor de zomer

De zomer is in volle gang en wat is er nu beter dan de warme maanden benutten om je clubkas een boost te geven? Of je nu bij een sportvereniging, jeugdclub of andere gemeenschapsorganisatie hoort, er zijn talloze creatieve manieren om extra geld in te zamelen.

Laten we eens kijken naar 7 slimme manieren om je clubkas te spekken, speciaal voor deze zomer!

  1. Zomerbarbecue & Outdoor Filmavond: Organiseer een gezellige zomerbarbecue gevolgd door een outdoor filmavond. Vraag een kleine toegangsprijs en zorg voor heerlijk eten, drankjes en een goede film. Het is een geweldige manier om leden en buurtbewoners samen te brengen voor een gezellige avond.
  2. Sporttoernooien: Denk aan een zomerse variant van een sporttoernooi zoals beachvolleybal, softbal of voetbal. Nodig teams uit om deel te nemen en vraag een inschrijfgeld. Zorg voor leuke prijzen en een levendige sfeer om de competitie aan te wakkeren.
  3. Zomerse Workshops: Heb je leden met bijzondere talenten of vaardigheden? Organiseer workshops zoals kooklessen, dansworkshops, of DIY-sessies waar mensen voor kunnen betalen om nieuwe dingen te leren.
  4. Carwash & BBQ Combo: Combineer het nuttige met het aangename door een carwash te organiseren. Laat deelnemers hun auto wassen terwijl ze genieten van een heerlijke barbecue. Zorg voor een gezellige sfeer met muziek en goed gezelschap.
  5. Zomerse Sponsorloop: Trek je sportschoenen aan en organiseer een sponsorloop in een mooi park of langs het strand. Moedig je deelnemers aan om zich te laten sponsoren voor elke kilometer die ze rennen of wandelen.
  6. Zomerfestival: Creëer je eigen zomerfestival met kraampjes, live muziek, foodtrucks en leuke activiteiten voor kinderen. Verkoop toegangskaartjes en laat lokale ondernemers deelnemen als standhouders.
  7. Strand- of Parkpicknick: Organiseer een gezellige picknick op het strand, in een park of in je eigen clubhuis. Verkoop picknickmanden met lekkernijen en zorg voor spelletjes en activiteiten voor alle leeftijden. Voor de vulling van de picknickmanden kan je eventueel samenwerken met lokale winkeliers in de buurt. WIN-WIN!

Zoek je nog meer geldtips?

Vergeet dan niet om ook de online bieb te raadplegen voor handige artikelen over sponsoring en andere fijne geldtips voor je organisatie. Op naar een zonnige en succesvolle zomer!

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.