Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Zout kleuren!

Zout kleuren met stoepkrijt en hiervan gekleurde zandlaagjes maken. Een leuke zand activiteit voor alle leeftijden!

Stap 1

Strooi zout op het plastic bordje. Strooi zoveel zout als je wil gebruiken voor je eerste laagje in je potje. Dat is in het begin even uittesten: vind je dunne laagjes mooi, of juist wat dikker, of juist afwisselend? Wij hielden aan: beter te weinig dan te veel: je kunt altijd bijmaken.

Stap 2

Het is tijd voor zout kleuren met stoepkrijt! Kies een kleur stoepkrijt en ga met je stoepkrijt over het zout heen. Je zet wat druk en gaat het zout als het ware inkleuren. Het makkelijkste gaat dat als je het zout een beetje bij elkaar houdt op je bordje, dus probeer af en toe het zout weer terug naar het midden te schudden of te schuiven. Eigenlijk gaat het heel snel, na een paar minuutjes heb je een hoopje zout gekleurd! Kinderen krijgen zo snel resultaat hiermee, dat het niet gaat vervelen.

Stap 3

Wanneer je het zout op je bord gekleurd hebt, is het tijd om dit in het potje te gaan doen. Dat doe je natuurlijk niet vanaf het bordje, want dan gaat er de helft naast. Pak het vouwblaadje en vouw dit door het midden dubbel. Vervolgens giet je het zout van het bord op je vouwblaadje. Giet nu vanuit het blaadje het zout in het potje. Het mooie aan deze activiteit is dat het ook eigenlijk nooit fout kan: of je nu dikke of dunne laagjes maakt en schuin of recht: alles is goed en het resultaat is super leuk!

Stap 4

Nadat je je potje helemaal hebt gevuld met alle laagjes, kun je hem dichtdoen. Het potje dat wij hadden, had een gaatje in het deksel. Deze hebben we gevuld met wat vershoudfolie. Het potje hebben we echt tot de rand toe gevuld en toen dichtgedaan. Wat bij deze potjes zo fijn is, is dat ze nu het potje prima kunnen bewegen, zonder dat het zand door elkaar gaat. Natuurlijk moet je er niet mee gaan lopen schudden, want dan gaat het zand alsnog door elkaar en dat is zonde.

Lees de complete beschrijving hier: website

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.