Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Week tegen eenzaamheid 2023

Tijdens de Week van de Eenzaamheid draait alles om verbinding maken en het verschil maken in iemands leven. Eenzaamheid is een gevoel dat ons allemaal kan treffen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensfase. Het goede nieuws is dat jij vandaag, met een klein gebaar, iets kunt betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Jouw actie kan een wereld van verschil maken.

Website: Week tegen eenzaamheid

Ga aan de slag als vrijwilliger

Een simpele manier om bij te dragen tijdens de Week van de Eenzaamheid is door vrijwilligerswerk te doen. Dit kan zo simpel zijn als het bezoeken van een eenzame buur, een vriendelijke glimlach delen met een voorbijganger, of deelnemen aan een buurtactiviteit. Het draait allemaal om het creëren van contacten en het laten weten dat er om iemand wordt gegeven.

Als je op zoek bent naar mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen, zijn er platforms zoals nlvoorelkaar.nl en wehelpen.nl waar je oproepen kunt vinden van mensen die behoefte hebben aan gezelschap of hulp bij kleine klusjes. Als jongere kun je ook deelnemen aan de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), waarbij je jouw talenten ontdekt terwijl je iets goeds doet voor anderen. Dit biedt niet alleen de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, maar ook om waardevolle levenservaring op te doen.

Doe mee als vrijwilliger organisatie

Daarnaast kunnen jeugd- en jongerenorganisaties binnen lokale gemeenschappen een belangrijke rol spelen tijdens de Week van de Eenzaamheid. Organiseer inspirerende activiteiten waar iedereen aan kan deelnemen, zoals een wandelactie, creatieve workshops, of gezellige bijeenkomsten. Samen plezier hebben en betekenisvolle momenten delen is een krachtig middel tegen eenzaamheid.

Dus, steek de handen uit de mouwen en doe mee aan de Week van de Eenzaamheid. Laten we samen werken aan een warmere, meer verbonden samenleving waarin niemand zich alleen hoeft te voelen. Samen kunnen we het verschil maken!

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De Week tegen Eenzaamheid wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS.

Hulpmiddelen en tips voor organisatoren

Organiseer je een activiteit? Coördineer je de Week tegen Eenzaamheid in je gemeente? Op deze pagina bieden we je praktische hulpmiddelen en ondersteuning. Kun je iets niet vinden of wil je overleggen? Neem contact op met het programmateam Eén tegen eenzaamheid via weektegeneenzaamheid@minvws.nl.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.