Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Steenkolenmijn Valkenburg

Daal af in een ‘echte’ kolenmijn, op zoek naar het zwarte goud! Ontdek alles over het zware werk en het leven van mijnwerkers. En ga op avontuur door de mysterieuze gangen van de mijnwerkerswereld.

Bezoek de website van het Steenkolenmijn Valkenburg

Fascinerend

Duik diep in de mysterieuze mijnen van Valkenburg! De mijnbouw is een wereld op zich en Steenkolenmijn Valkenburg is de enige overgebleven bezoekersmijn van ons land. Een oud-mijnwerker ontvangt je voor een bezoek aan deze ‘kolenmijn’.

Daal af in een ‘echte’ kolenmijn, op zoek naar het zwarte goud! Ontdek alles over het zware werk en het leven van mijnwerkers. Een wereld die normaal gesproken verborgen blijft, ver onder de grond.

Rondgang door de mijn

Vroeger moesten mijnwerkers letterlijk door het stof kruipen om door de mijn te reizen. Tegenwoordig gaat dat een stuk comfortabeler, want deze mijn is omgebouwd tot ondergronds museum. Er zit zelfs een filmzaal in, waar je reis mee begint. Tijdens je bezoek van ongeveer 75 minuten ontdek je alles over het bestaan als mijnwerker. Alle gidsen/suppoosten hebben vroeger ook echt in mijnen gewerkt of komen uit mijnwerkersfamilies en delen graag hun verhalen met je. Die zijn interessant, grappig en vaak hartverwarmend!

Openingstijden:

Na de kerstvakantie tot 1 april: Van maandag t/m vrijdag om 14:00 een reguliere rondleiding. In het weekend en tijdens schoolvakanties om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 reguliere rondleidingen.

Van 1 april tot 1 november: Dagelijks tussen 11:00 en 17:00 te bezoeken voor reguliere rondleidingen die minimaal op elk heel uur beginnen. De eerste rondleiding start om 11:00 en de laatste om 16:00.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.