Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Museum voor keramische kunst in Tegelen

Je maakt kennis met de geschiedenis en de unieke verzameling historische en hedendaagse kunst gemaakt van keramiek. Met toonaangevende exposities op een prachtige locatie! Beleef de keramische geschiedenis: de prehistorie, de Romeinen, de regionale pottenbakkers en grootmoeders tijd. Leer meer over dit prachtige ambacht van vroeger tot nu. Van hand gedraaid tot modern design.

Bekijk de website voor het Museum voor keramische kunst in Tegelen

Historie gebouw

Op het prachtige landgoed van kasteel Holtmühle (17e eeuw) ligt Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. Dit kastelencomplex is als een van de weinigen in Nederland geheel bewaard gebleven met tiendschuur, kasteelpoorten, tuinen, vijvers en landerijen. Het is bijna 700 jaar oud en na een omvangrijke restauratie in 1993 is in het kasteel een hotel-restaurant gevestigd. De pachters van de kasteelheer waren eentiende van hun oogst verschuldigd. Deze werd opgeslagen in de tiendschuur (18e eeuw). In deze fraaie gerenoveerde tiendschuur zijn Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen en het Keramisch Atelier gevestigd.

De tuinen

Rondom het Château de Holtmühle zijn fraaie kasteeltuinen in diverse stijlen te bewonderen. Ze laten een aantal tuinstijlen zien. Zo zijn – vrij toegankelijk – de landerijen en vijverpartijen en een klein Engels parkje te bezichtigen. Met zijn kronkelpaadjes en bruggetjes geeft dit parkje de romantische omgeving een extra dimensie.

Kinderactiviteiten

Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen is een museum en een atelier! Het museum laat de geschiedenis van de Tegelse pottenbakkers zien en moderne kunstwerken gemaakt van klei.  In het atelier kun je meedoen aan een kleicursus, een pottenbakkersworkshop of er je verjaardagsfeestje vieren. Laat je inspireren.

Openingstijden:

  • Dinsdag t/m zondag: 11.00 – 17.00 uur
  • Tijdens Carnaval gewoon geopend zaterdag, zondag en dinsdag van 11 tot 17.00 uur.
  • Maandag gesloten.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.