Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Mind Mystery Horst

Laat je meeslepen in de prikkelende wereld van optische illusies. Leer hoe het brein jouw ogen voor de gek kan houden. Mind Mystery is een spannende en ontspannende ervaring voor alle generaties – jong en oud. Zie jij wat ik zie?

Bedoek de website van Mind Mystery.

Educatief uitje met de hele groep

Kinderen leren door te doen. Middels een fascinerende ontdekkingstocht, leren kinderen spelenderwijs dat er meer perspectieven zijn om de wereld te bekijken. Zij bieden een verrassend en volledig lespakket aan inclusief een bezoek aan Mind Mystery. Ze regelen zelfs busvervoer indien gewenst. Zo kun jij je helemaal focussen op je groep!

Huis op de kop! Het verhaal

De eigenzinnige Siebrandt Jacob van Moelberen was een fervent uitvinder met een bijzondere interesse in het waarnemingsvermogen, zwaartekracht en illusies. Hij reisde de hele wereld over met zijn papegaaien, Louis en Coco, om de geheimen van gravitatie te achterhalen. Siebrandt wilde objecten laten zweven, in de lucht laten vallen en naar de grond duwen.

Na jaren van onderzoeken en experimenten, was de dag dan eindelijk daar; hij voelde het met elke vezel in zijn lichaam. Er stond iets gigantisch te gebeuren. Met grote ogen voegde hij het laatste ingrediënt toe aan zijn formule. Uit het niets was daar een gigantische flits en een enorme knal – groot genoeg om de grond onder ieders voeten te doen schudden. Complete duisternis volgde.

Sinds deze explosie is er nooit meer iets vernomen van Siebrandt. Ze zeggen dat hij tot op de dag van vandaag in een andere realiteit nog steeds zijn zwaartekrachttheorie probeert te bewijzen. In het bos zijn er allerlei uitvindingen van Siebrandt teruggevonden waaronder zijn zelfbedachte optische illusies, maar ook rariteiten uit verre landen. Het museum deelt deze uitvindingen graag met jullie bij Mind Mystery, waar deze tentoongesteld zijn om jouw waarneming te testen.

Siebrandt’s huis? Dat is na de reusachtige ontploffing ondersteboven komen te staan en kan met geen mogelijkheid meer recht worden gezet. We vermoeden dat Siebrandt’s laatste proef gelukt is, want sindsdien vallen er bij Mind Mystery objecten naar boven….

Openingstijden:

  • Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
  • Vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
  • Zaterdag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur
  • Maandag, dinsdag en donderdag gesloten

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.