Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Meer jongeren lokaal activeren met de maatschappelijke stageplicht

Jeugdwerk Limburg wil jongeren kennis laten maken met de leuke en leerzame kanten van het vrijwilligerswerk binnen de jeugdwerkorganisaties.

Jonge vrijwilligers zijn onmisbaar voor de continuïteit van welke organisatie dan ook. Daarnaast is er het maatschappelijk belang om jongeren kennis te laten maken met de leuke en leerzame kanten van vrijwilligerswerk. Hiermee wordt bijgedragen aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. Een extra bijkomstigheid zou kunnen zijn dat deze ervaring hen helpt bij het maken van de studie en/of beroepskeuze.

In 2022 is in kaart gebracht welke VO-scholen actief zijn met de maatschappelijke stageplicht. Op basis van deze informatie neemt Jeugdwerk Limburg contact op met de actieve scholen. De manier van matchen tussen scholier en organisatie is wellicht interessant voor andere (nog) ‘non-actieve’ scholen. Zo verbindt Jeugdwerk Limburg expertise. Dit komt het lokale jeugdwerk ten goede bij de werving van vrijwilligers.

Is je interesse gewekt in één of meerdere projecten? En heb je ideeën of wil je met je organisatie meedoen? Neem dan contact met ons op via info@jeugdwerklimburg.nl of 0475-315151.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.