Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste, best bewaarde en best toegankelijke kastelen van Europa. Wil je meer weten over onder meer de geschiedenis en de bewoners door de jaren heen? Die informatie vind je hier! Maak een bezoek aan Kasteel Hoensbroek nóg leuker voor kinderen met de spannende KaSpeelTocht.

Bekijk de website van Kasteel Hoensbroek.

Ga op ontdekkingstocht door Kasteel Hoensbroek

Ben jij een echte Sherlock Holmes en houd je van speuren? Ga dan op ontdekkingstocht door Kasteel Hoensbroek. Ontdek aan de hand van een plattegrond de 10 meest bijzondere plekjes: van de geheime kamer tot het gemakje. Zo weet je zeker dat je geen enkele highlight van Kasteel Hoensbroek mist. De tocht is bedoeld en wordt uitgereikt aan kinderen, maar is leuk voor jong én oud!

Ontdek de nieuwe multimediale tour ‘Versleutelde Verhalen’

Deze nieuwe multimediale tour, ‘Versleutelde Verhalen’, neemt je mee op een reis door de middeleeuwse geschiedenis van het kasteel. Deze interactieve tentoonstelling laat de geschiedenis tot leven komen als nooit tevoren. Je krijgt als kasteelbezoeker zelfs een eigen sleutel om de interactieve tentoonstelling te activeren!

Schil(der) je verhaal

Wist je dat het belangrijkste onderdeel van een wapen het schild is? Daarop werden de figuren geschilderd die symbool staan voor een bepaalde persoon, familie of organisatie. Aan het schild konden allerlei schildversierselen worden toegevoegd, denk daarbij aan een lint met een wapenspreuk. Van het versieren van schilden met heraldische tekens (‘scilden’), komt het Nederlandse woord schilderen vandaan. Laat jouw eigen geschiedenis tot leven komen en kom jouw schild kleuren op de grote zolder. Om het vervolgens tot leven te zien komen op het scherm.

Bekijk deze activiteit

Leuk weetje: Kasteel Hoensbroek heeft brons gewonnen bij de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Limburg 2023’.

Openingstijden Kasteel Hoensbroek:

Ze zijn bijna alle dagen geopend van 10.00 – 17.30 uur.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.