Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Historisch museum in Asselt (Swalmen)

De grote en zeer gevarieerde collectie volkskunst en oudheden en het bekende kerkje, trokken in de loop der jaren tienduizenden bezoekers. Asselt is dan wel een der kleinste Limburgse dorpjes, maar door zijn ligging aan de Maas, zijn beroemd romaans kerkje en het daartegenover gelegen museum, behoort het ook tot een van de meest pittoreske dorpjes van Limburg.

Het museum maakt deel uit van het beschermd dorpsgezicht Asselt. De grondslag van het museum werd in 1927 gelegd door pastoor Pinckers en koster Piet Loven. De duizenden voorwerpen komen voornamelijk uit midden Limburg en werden dikwijls persoonlijk per fiets door de koster opgehaald. De grote en zeer gevarieerde collectie volkskunst en oudheden en het bekende kerkje, trokken in de loop der jaren tienduizenden bezoekers naar Asselt.

Bezoek de website van het Historisch museum in Asselt (Swalmen)

Openingstijden Cultuurhistorisch Museum Asselt:

Museum Asselt is van eind april 2023 tot eind oktober 2023 geopend, op zondagmiddagen van 14u. – 17u. Nieuwe openingstijden zijn er t/m 12-1-2024 nog niet gegeven.


Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.