Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Het belang van een RI&E voor je Jeugdwerk Organisatie!

De veiligheid en het welzijn van deelnemers en teamleden staan altijd voorop bij je jeugd- en jongerenwerk organisatie. Een cruciaal instrument om risico’s te minimaliseren en een veilige omgeving te creëren, is de Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E). Deze vormt een essentieel onderdeel van de Arbowet.

Met een RI&E identificeer je potentiële risico’s binnen je organisatie, zowel op fysiek als psychosociaal gebied. Hierbij wordt gekeken naar aspecten zoals werkplekken, activiteiten, werkdruk, sociale veiligheid en omgang met specifieke doelgroepen.

Door het opstellen en implementeren van een RI&E zorg je ervoor dat je bewust bent van mogelijke gevaren en dat je preventieve maatregelen kunt treffen. Hiermee creëer je een veilige omgeving waarin deelnemers en teamleden zich goed kunnen ontwikkelen en ontplooien.

In onze online kennisbank vind je uitgebreide informatie en handige richtlijnen voor het opstellen van een RI&E voor je jeugd- en jongerenwerk organisatie. Dus neem je verantwoordelijkheid en waarborg het welzijn van allen door een gedegen RI&E te implementeren.

Meer informatie kan je in deze veiligheidswijzer vinden

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.