Hygiënische voedselbereiding, hygiënecode haccp

Lekker eten is één, veilig eten is twee, maar wel superbelangrijk. Je wilt echt niet dat iemand van jouw eten ziek wordt!

Voor wie is de activiteit bedoeld?
Voor vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor de voedselbereiding tijdens activiteiten.

Aanleiding
Nagenoeg alle jeugd- en jongerenwerk-organisaties hebben activiteiten op het programma staan, waarbij voedsel wordt bereid en aan deelnemers en vrijwilligers wordt verstrekt. Denk maar aan de zomerkampen -of bivakken, het vrijwilligersfeest of de barbecue tijdens een activiteit. Hygiënisch werken, meestal voedselveilig werken genoemd, is daarbij noodzakelijk én vanzelfsprekend. Net als in de horeca en bijvoorbeeld zorginstellingen moet volgens de Warenwet worden voldaan aan internationale eisen, vastgelegd in een uitgebreid voedselveiligheidssysteem (HACCP: Hazard Analyses of Critical Control Points), ook wel de Hygiënecode genoemd. Los van deze wettelijke verplichting willen de vrijwilligers in de keuken zeker niet dat hun deelnemers na het eten van het bereide voedsel ziek worden. Daarom is het van groot belang om volgens de regels van de Hygiënecode te werken.

Wat ken/kun je na afloop?
Na afloop kun je op verantwoorde wijze etenswaar bereiden.

Korte inhoud
In deze workshop krijg je allerhande praktische tips aangereikt voor veilige voedselbereiding. Het hele proces van inkoop tot en met de afwas en afvalbak komt aan de orde.
Om in termen van de Smaakpolitie te spreken: Een workshop waar je echt vrolijk van wordt!

Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. U gaat akkoord met onze cookies als u onze website blijft gebruiken.