Kom naar de Netwerkbijeenkomst voor en met professionals in het welzijnsnetwerk op 10 april.
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Internationale Dag van het kind

Vandaag staat helemaal in het teken van Kinderen. Op 1 juni is het namelijk ieder jaar de Internationale Dag van de Kinderen. Gewoon om deze bevolkingsgroep eens goed te verwennen!

De Verenigde Naties noemt deze Dag echter de Global Day of Parents (werelddag voor ouders). Ouders moeten hun kinderen namelijk in een goede omgeving laten opgroeien. De ‘Internationale Dag van het Kind’ (Kinderdag) is een feestdag! Deze dag is van oudsher bekend als de ‘Internationale Dag ter Bescherming van Kinderen’ (International Day for Protection of Children). Op deze dag geven ouders hun kinderen cadeaus en nemen ze mee op excursies naar pretparken, dierentuinen of musea.

In 1954 sprak de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties een aanbeveling uit om een universele kinderdag (Universal Children’s Day) te houden om hiermee de kinderrechten actueel te houden. Deze is bekend als de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en is op 20 november.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.