big background

digibieb

nieuws

Week van de opvoeding

Met de slogan ‘Opvoeden is samenspel’ wordt komende week de Week van de Opvoeding gehouden. SpeeltuinWerk Limburg, Jeugdwerk Limburg, Scouting Limburg en JongNL Limburg zijn, als jeugdwerkorganisaties meer dan ooit een schakel in de opvoeding.
Bij de diverse jeugdwerkorganisaties in Limburg gaat het om samenwerking, respect, vertrouwen, veiligheid en persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Bij het jeugdwerk ontwikkelen kinderen zich niet alleen sportief maar ook sociaal, leren ze dat meedoen belangrijker is dan winnen, wordt veel gespeeld in de natuur en ervaren de kinderen de wekelijkse groepsbijeenkomsten als speels en avontuurlijk.

Uit onderzoek van het VU is gebleken dat een gestructureerde manier van vrijetijdsbesteding, zoals in het Jeugdwerk, de kans op het belanden in de kleine criminaliteit verkleint. Onderzoek van de Hogeschool Zuyd toont aan dat deelnemen aan Jeugdwerk een goede oefenbasis is voor het op een gezonde manier deelnemen aan de maatschappij.

Het filmpje op onderstaande link maakt duidelijk hoe wij samen met de andere Limburgse jeugdwerkorganisaties te werk gaan.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op via: info@jeugdwerklimburg.nl

Meer informatie over de week van de opvoeding:
www.weekvandeopvoeding.nl

URL : Buitenspelen
Email : info@jeugdwerklimburg.nl
Volg ons op Facebook
Mogelijk gemaakt door de provincie Limburg

contact

Heb je vragen neem dan gerust contact met ons op:

Jeugdwerk Limburg
: Postbus 1048, 6040 KA Roermond
: (0475) 31 51 51
: info@jeugdwerklimburg.nl
Terug naar boven